Koronavírus: keményen beszólt az angoloknak az olasz védő

  2020. március 14.
Angelo Ogbonna, a West Ham United rutinos olasz hátvédje nem érti, miért tartott ilyen sokáig Angliában, hogy felfüggesszék a bajnokságot.
Angelo Ogbonna kiakadt Angelo Ogbonna kiakadt Fotó: TSG Photo/REX
Egészen péntekig úgy volt, hogy fordulót rendeznek a Premier League-ben az új koronavírus-járvány ellenére, de végül április 3-ig szünetet rendelt el a liga.

„Örülök, és megkönnyebbültem a felfüggesztések miatt, pláne a kisebb bajnokságokat illetően. Olyan volt, mintha megpróbáltak volna egy komoly problémát figyelmen kívül hagyni” – nyilatkozta Ogbonna a Corriere della Serának.

„Nem csak a futballról van szó, ez a probléma az angol mentalitásban is fellelhető. Nem képesek felismerni egy olyan vírus veszélyét, amely másodpercek alatt átterjedhet, ha az ember nem figyel oda.”

A 31 esztendős korábbi Juventus-játékos nem érti, hogyan engedhette a Premier League, hogy lejátszásra kerüljön az Arsenal elleni meccsük múlt szombaton.

„Teljesen elfogadhatatlan, hogy engedték az Arsenal elleni mérkőzést. Azelőtt játszottak az Olympiakosszal, amely elnökének koronavírus-tesztje pozitív lett. Olyan, mintha arra vártak volna, hogy valaki meghaljon, mielőtt lépnek.”

„Engem egyáltalán nem teszteltek, ami ugyancsak elárul egy s mást a hozzáállásról.”

HIRDETÉS - Érdekelnek a focis kártyák? Akkor ITT a helyed! :)