.

Lampard: Sturridge a válogatottba is betörhet

  2011. október 11.
.

A Chelsea-középpályás az U21-es válogatott éket dícsérte, aki Wayne Rooney eltiltását kihasználva akár a 'nagyok' kezdőjébe verekedheti magát.

Frank Lampard, a Chelsea és az angol nemzeti tizenegy futballistája csapattársát, Daniel Sturridge-et méltatta. A veterán labdarúgó szerint a fiatal támadó játéka közönségszórakoztató, és eredményes, így hamarosan Fabio Capello együttesében is fontos tényezővé válhat. A 21 esztendős futballista játékára még nagyobb esély nyílik a jövő évi Európa-bajnokságon, ugyanis a szövetségi kapitány őt is azok közé sorolta, akik a felkészülési mérkőzéseken az eltiltott Wayne Rooney-t pótolhatják.

"Nincs kétség afelől, hogy Daniel hamarosan válogatott szinten is 'betör' majd - nyilatkozta Lampard a Sunnak. - Csak idő kérdése, mikor történik meg ez. A Chelsea-ben és a válogatottban is remek futballista lehet. Nagyon képzett, hihetetlenül gyors, és remekül fejezi be a támadásokat. Kell ennél több? Olyan izgalmakat hoz, amelyekre a szurkolók vágynak, gyorsaságával képes faképnél hagyni védőjét, és a semmiből össze tud hozni egy találatot."

Sturridge - aki eleddig nem szerepelt a nagyválogatottban - eddig remekel a bajnokságban, három mérkőzésen háromszor talált be.