Neuer és Ter Stegen

Lehet, hogy Ter Stegen hamarabb váltja Neuert a Bayernben, mint a válogatottban?

  Global Soccer 2020. április 1.
Neuer és Ter Stegen
Bonyolódik a helyzet kapusposzton a Bayern Münchennél, amely állítólag Manuel Neuer hosszú távú pótlására az FC Barcelona német válogatottját, Marc-André ter Stegent szemelte ki.
A bajoroknál Neuer 2011 óta kirobbanthatatlannak számít a kapuból, csak sérülés miatt hagyott ki mérkőzést, azonban immár 34 éves, így az egyesület lassan az utódlásán gondolkodik. Meg is szerezte a következő idényre a Schalke erősségét, Alexander Nübelt, akit nagy tehetségnek tartanak, de a jelenlegi Neuertől még messze van. Éppen ezért a Bayern tárgyal a világbajnok kapus 2021-ben lejáró szerződése meghosszabbításáról, azonban a felek messze állnak a megállapodástól: amíg a klub csak 2023-is kötné le, addig a Kicker szerint Neuer azt szeretné, ha 2025-ig kapna kontraktust – ami gyakorlatilag azt jelentené, hogy visszavonulásáig Münchenben maradna.

Ha nem tudnak megegyezni, akkor Neuer jelenlegi szerződése 2021-ben lejár, és a Bayernnek szüksége lehet egy klasszis kapusra – a barcelonai Sport értesülései szerint itt jön a képbe Ter Stegen. Az ő jelenlegi kontraktusa 2022-ben lejár a Barcelonánál, a klub azonban szeretné őt megtartani. Az ESPN nemrég arról írt, hogy Ter Stegen közel áll ahhoz, hogy megállapodjon egy új szerződésről, ami 2025-ig kötné őt a Camp Nouba – más források szerint ugyanakkor a fizetési igényei miatt nem tudnak megegyezni, és a Bayern ezt használná ki.

A barcelonai sportlap úgy tudja, hogy a müncheniek csak Neuer távozása esetén jelentkeznének be Ter Stegenért. A Sport alighanem megfeledkezik arról, hogy a Barca kapusának nem a legjobb a viszonya a Bayern vezetőségével, éppen Neuer miatt, aki a válogatottban továbbra is alapember, pedig sokak szerint Ter Stegennek kellene védenie. Amikor tavaly ősszel ez a vita felmerült a német sajtóban, akkor a müncheniek akkori elnöke, Uli Hoeness elég keményen beszólt Ter Stegennek is.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display