Juninho Pernambucano Fotó: Media365

Lyon: lesznek távozók

  2020. augusztus 20.
Juninho Pernambucano
Az Olympique Lyon szerdai veresége a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája-elődöntőjében azt jelenti, hogy a klub nem indulhat a 2020–21-es BL-kiírásban.
Mint ismert, a francia élvonal küzdelmei nem indultak újra az előző szezonban a koronavírus miatt, így a Lyon nem tudott javítani a helyezésén, és csak a hetedik pozíció lett az övé, ami azt jelentette, hogy csak akkor indulhat legközelebb a Bajnokok Ligájában, ha megnyeri a 2019–20-as kiírást. Nos, az együttes igen szépen szerepelt a sorozatban, a nyolcaddöntőben a Juventust, a negyeddöntőben a Manchester Cityt ejtette ki, de az elődöntőben a Bayern München már túl nagy falat volt a számára.

„Nincsenek ajándékok, dolgoznunk kell tovább. Ha így folytatjuk, vissza fogunk térni a BL-be” – mondta az RMC Sportnak a lyoniak sportigazgatója, Juninho Pernambucano.

„Lesznek távozók, de nem aggódok. Amikor olyan játékosaid vannak, akik olyan jól teljesítenek egy ilyen sorozatban, mint mondjuk Moussa (Dembélé) vagy Houssem (Aouar)... Ugyanezt a szellemiséget kell mutatnunk, hogy visszatérhessünk a Bajnokok Ligájába.”

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban