Ozan Kabak
Ozan Kabak Fotó: Imago/RHR

Maldinit már meggyőzte, így a Milan újra harcba száll Ozan Kabakért

  Global Soccer 2019. október 10.
Az AC Milan a nyáron közel került ahhoz, hogy leigazolja a VfB Stuttgart fiatal török középhátvédjét, Ozan Kabakot, de a védő inkább a Schalkét választotta. Az olasz klub azonban nem tett le a megszerzéséről, és állítólag akár már januárban bejelentkezhet érte.
A milánóiak ugyanis jelenleg nem állnak túl jól középhátvédek tekintetében: Alessio Romagnoli ugyan alapembernek számít, és egyben csapatkapitány is, de megfelelő partnerét egyelőre nem sikerült megtalálni a védelem tengelyében. Mattia Caldara régóta sérült, Mateo Musacchio teljesítményével pedig nem elégedettek a szurkolók, ráadásul ő a Fiorentina ellen piros lapot kapott, így eltiltását tölti.

Jelenleg tehát csak a nyáron érkezett brazil Leo Duarte bevethető Romagnoli mellett, nem csoda, hogy a milánóiak még mindig érdeklődnek Ozan iránt.

A 19 éves török játékos egy éve még a Galatasarayban futballozott, majd januárban megvette őt a VfB Stuttgart 11 millió euróért, és bár a sváb klub kiesett a német élvonalból, Ozan Kabak kiváló teljesítményt nyújtott. A Milan technikai igazgatójának, Paolo Maldininek annyira tetszett a játéka, hogy úgy vélte: megéri kifizetni a kivásárlási záradékában szereplő 15 millió eurót.

A piros-feketék pechjére azonban a Schalke 04 is így érezte, Ozan pedig fél év után nem akarta elhagyni a Bundesligát, és a gelsenkirchenieket választotta. Lehet, hogy azóta már megbánta döntését, mert az idény során eddig csupán 12 percet töltött a pályán, a Salif Sané–Benjamin Stambouli duó előtte van a sorban. A Milannál mindenesetre úgy vélik, hogy érdemes újra nekifutni a leigazolásának, bár a német klub biztosan többet fog kérni annál a 15 millió eurónál, amennyiért a nyáron megvette Ozant.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display