Matheus Fernandes
Matheus Fernandes

Matheus Fernandes egyelőre inkább piaci lehetőség, semmint erősítés lenne a Barcelonának

  Global Soccer 2020. január 11.
Alighanem nincsen olyan tehetségesebbnek számító brazil játékos, akit ne hoznának kapcsolatba európai sztárklubokkal, és ez alól nem kivétel a Palmeiras középpályása, Matheus Fernandes sem, akiért a Globoesporte szerint az FC Barcelona érdeklődik.
A 21 éves játékos egy éve igazolt a Sao Pauló-i egyesülethez a Botafogótól, és a Palmeiras helyi szinten komoly összeget, négymillió eurót fizetett érte, de ehhez képest Matheus Fernandes nem játszott túl sokat. Egy év alatt csupán 11 mérkőzése volt a Palmeirasban, igaz, a brazil bajnokság utolsó négy fordulójában egyaránt ott volt a csapatban, háromszor végig is játszotta a találkozót. Előtte pedig a Botafogóban alapember volt, és már 74 élvonalbeli bajnoki van a háta mögött.

A védekező középpályás Matheus Fernandes szerződése 2023-ig érvényes jelenlegi csapatánál, azonban a transzfert megnehezítheti, hogy brazil szokás szerint játékjogának egy része, egészen pontosan a 25 százaléka még az előző egyesületénél, vagyis a Botafogónál van. A hatmillió eurós vételár persze az FC Barcelona számára aprópénznek számít, túl sokat nem kockáztatna vele a katalán klub, amely állítólag rögtön vissza is kölcsönözné a játékost a Palmeirasnak, alighanem abban bízva, hogy jövőben rendszeresen lehetőséget kap, és ha nem is válik olyan klasszissá, hogy érdemes legyen áthozni a Camp Nouba, a piaci értéke megnő annyira, hogy haszonnal lehessen továbbadni.

Forrás: Global Soccer