Balotelli
Balotelli Fotó: Getty Images

Merre tovább, Mario?

  Global Soccer 2019. november 27.
Mario Balotelli a nyáron nagy reményekkel érkezett vissza Olaszországba a Bresciához, de az újonc klubnál máris több balhéja volt, így januárban távozhat – mégpedig a török Galatasarayhoz.
A még mindig csak 29 éves támadó három év után igazolt vissza a Serie A-ba, és ez duplán is hazatérést jelentett a számára, hiszen gyermekkorát Brescia közelében töltötte, és a város csapata szerződtette, amely frissen jutott vissza az élvonalba.

Balotellinek a botrányaival együtt sem ment rosszul a játék Franciaországban, a Ligue 1-ben 76 mérkőzésen 41 találatot ért el, így a Brescia drukkerei joggal gondolhatták, hogy nagy segítség lesz a kiesés elleni küzdelemben.

Rendre ott is volt a kezdő tizenegyben, de hét találkozón mindössze két gólt ért el, az együttes pedig gyengén szerepelt, aminek edzőcsere lett a vége. Az új szakember, az egykori világbajnok védő, Fabio Grosso nem nagyon találta a közös hangot a támadóval, elégedetlen volt az edzésmunkájával, Balotelli pedig a múlt héten ott is hagyta az egyik tréninget, mire kitették az első csapat keretéből, és a Brescia nélküle lépett pályára a hétvégén az AS Roma ellen. A klubon belüli feszültséget a játékos eladása oldhatja fel, hiszen a korábbi teljesítményének és a nevének köszönhetően még mindig kapós a játékospiacon.

Lapértesülések szerint hívják őt az Egyesült Államokba és Brazíliába is, de a legvonzóbbnak a török Galatasaray ajánlata tűnik. Az isztambuliaknak nagy szükségük lenne egy gólerős támadóra, hiszen 12 forduló alatt mindössze 13 találatot értek el a bajnokságban. A keretükben ugyan ott van Radamel Falcao, Ryan Babel és Florin Andone is, de egyikük sem ért el négy gólnál többet az összes tétmeccset figyelembe véve, ráadásul jelenleg mind a hárman sérültek.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban