Miért kell Sarrinak és a Juventusnak Kanté?

  Global Soccer 2019. október 10.
Kanté Kanté Fotó: AFP/Getty Images
A Chelsea a Maurizio Sarri helyére lépő Frank Lampard irányításával egyelőre remekül szerepel, és bár az angol szakember több saját nevelésű fiatalt is remekül épített be a csapatba, nagyban épít elődje munkájára.

A francia világbajnoknak, N’Golo Kanténak például Sarrihoz hasonlóan a megszokottnál támadóbb szerepkört osztott, aminek köszönhetően a világ legjobb védekező középpályásának tartott játékos ebben az idényben már két gólt ért el a bajnokságban. Lampard és a Chelsea azonban állítólag éppen a korábbi edző miatt veszítheti el egyik legjobbját, lapértesülések szerint ugyanis Sarri szeretné jelenlegi együtteséhez, a Juventushoz csábítani Kantét.

Az olasz szakember az előző idényben rengeteg kritikát kapott az angol sajtótól és a Chelsea drukkereitől is amiatt, hogy többet vár a francia középpályástól annál, mint hogy csak a labdaszerzéssel legyen elfoglalva. A támadóbb szerepkör a jelek szerint nem is áll olyan rosszul Kanténak, aki egyre többet tűnik fel az ellenfél kapuja előtt, és Sarri úgy véli, hogy az általa elképzelt Juventusból éppen egy ilyen típusú középpályás hiányzik.

Pedig középső középpályásokból nincsen hiány a torinóiaknál, jelenleg ott van a keretben Aaron Ramsey, Adrien Rabiot, Sami Khedira, Emre Can és Rodrigo Bentancur is, de Sarri állítólag jelezte a Juve alelnökének, Paved Nedvednek, hogy Kantét is szeretné a csapatban látni.

A francia kiválóság megszerzése mindenesetre nem egyszerű, hiszen szerződése 2023-ig érvényes a Stamford Bridge-en, piaci értékét pedig a Transfermarkt 100 millió euróra teszi, ráadásul állítólag a Real Madrid is szeretné leigazolni.

Forrás: Global Soccer