Klopp
Klopp Fotó: Clive Brunskill

Mourinho: „A visszatérés neve: Jürgen”

  2019. máj. 8.
A jelenleg klub nélküli sztártréner, José Mourinho dicsérte a kedden a Bajnokok Ligájában nagy bravúrt végrehajtó Liverpool menedzserét, Jürgen Kloppot.
Mint ismert, az angol együttesnek két nagy hiányzója is volt Mohamed Szalah és Roberto Firmino személyében, azonban hazai pályán 4-0-ra elintézte az FC Barcelonát, így 4-3-as összesítéssel a BL-döntőbe jutott.

„Nem számítottam erre, de mondtam én, hogy ha van hely, ahol nincs olyan, hogy lehetetlen, az az Anfield” – hangzott el Mourinhótól.

„Azt kell hogy mondjam, ennek a remontadának (visszatérésnek) az a neve, hogy Jürgen.”

„Ez nem a taktikáról szól, nem is a filozófiáról, hanem a lélekről és a szívről, illetve a játékosok közötti fantasztikus empátiáról. Fennállt az a veszély, hogy úgy fejezik be ezt a fantasztikus szezont, hogy nincs mit ünnepelni, de most egy lépésre vannak attól, hogy Európa legjobbjai legyenek.”

„Azt gondolom, Jürgen megérdemli ezt, mert fantasztikus az a munka, amit a Liverpoolnál csinál. Úgy hiszem, ez róla szól, ez a személyiségének a visszatükrözése, a soha fel nem adásé, a küzdés szellemiségéé – minden játékos a legjobbját nyújtja.”

„Nem hisztizik, ha hiányzik egy játékosa, mint ahogyan azért sem, hogy 50-60 meccset játszanak egy szezonban. Más edzők más bajnokságokban a sok találkozó miatt sírnak, miközben 30-35 meccsük van. Azt gondolom, minden mostani történés Jürgen mentalitásából fakad.”

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display