kép

„Mourinho foglalkozzon a saját dolgával”

  2017. október 20.
kép

Antonio Conte, a Chelsea menedzsere arra kérte José Mourinhót, a Manchester United trénerét, hogy kevesebbet foglalkozzon az ő együttesével, törődjön inkább a sajátjával.

A portugál edző szerda este, azután, hogy a ManUnited 1–0-ra legyőzte a Benficát Bajnokok Ligája-mérkőzésen, olasz kollégájának üzent, amikor megemlítette, hogy Conte a héten a sűrű menetrend és a sok sérültje (N'Golo Kanté, Danny Drinkwater, Victor Moses és Álvaro Morata) miatt panaszkodott.

„Én sohasem említem a sérülteket. Más menedzserek sírnak, sírnak, amikor egy játékosuk megsérül. Ha panaszkodni akarnék, sírhatnék öt percig, mint mások” – mondta Mourinho a lisszaboni találkozót követő sajtótájékoztatón, aztán ő is sorolta a sérültjeit, Zlatan Ibrahimovicot, Marouane Fellainit, Paul Pogbát és Marcos Rojót.

Londonban, ahol a Chelsea 3–3-as döntetlent játszott az AS Romával, egy újságíró idézte Mourinho szavait. „Ha ez nekem szólt, akkor a válaszom ez: előbb foglalkozzon a saját csapatával és saját magával, s csak azután másokkal. Mourinho gyakran foglalkozik azzal, mi történik a Chelsea-nél. Az előző idényben is ezt tette. Inkább azzal kéne törődnie, mi történik a saját csapatánál” – reagált az olasz edző.

Mourinhónak és Conténak már több összetűzése volt azóta, hogy az olasz edző a londoni csapathoz került 2016 nyarán. Idén márciusban szét is kellett őket választania a negyedik játékvezetőnek, amikor élénk vitába keveredtek a pálya mellett. Előzőleg, 2016 októberében Mourinhónak nem igazán tetszett Conte mondandója a United Stamford Bridge-en elszenvedett 4–0-s veresége után, a mostani idény elején pedig Conte úgy fogalmazott, szeretné elkerülni, hogy „Mourinho-idénye” legyen, utalva arra, hogy a portugált 2015 decemberében, néhány hónappal azután menesztették a Chelsea-től, hogy bajnokságot nyert a csapattal.