Mourinho: „Meglehetősen érdekesnek találom a Bundesligát”

  2019. április 10.
Mourinho Mourinho A fotó forrása: slbenfica.pt
José Mourinho szerint a Bayern München a nemzetközi labdarúgás egyik „óriása”, a portugál sztáredző ugyanakkor csodálja a Borussia Dortmundnál zajló szakmai munkát is.
A jelenleg csapat nélküli 56 éves szakember a Sport Bild című német napilap szerdai számában elismerően nyilatkozott Niko Kovacról, a Bundesligában címvédő és listavezető bajor együttes vezetőedzőjéről, akit már első találkozásukkor megkedvelt: „úgy éreztem, hogy sok mindenben azonosan gondolkodunk, és kölcsönös tisztelettel viszonyulunk egymáshoz”.

Mourinho hozzátette, „őszintén reméli”, hogy Kovac megtarthatja majd a müncheni vezetőedzői posztot, mert „nagyon keményen dolgozott azért, hogy erre a szintre eljusson”.

A portugál tréner ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Borussia Dortmund szakmai munkáját is csodálja.

„És azt is, hogy versenybe szállnak egy ilyen óriással, mint a Bayern München” – fogalmazott.

Mourinho a német bajnokságot a középcsapatok kiegyensúlyozott küzdelme miatt nagyra becsüli: „Telt házas stadionok, kiváló szervezés, nagyon jó taktikai húzások a legtöbb csapatnál – meglehetősen érdekesnek találom a Bundesligát”.

José Mourinho az FC Portóval aratott 2004-es Bajnokok Ligája-győzelem után dolgozott a Chelsea-nél, az Internazionalénál – amellyel szintén BL-t nyert – és a Real Madridnál is, ebben az időszakban húsz trófeát nyert. Legutóbb a Manchester Unitedet irányította, onnan decemberben menesztették.
AJÁNLÓ:
Juve-Real küzdelem a világbajnok sztárért?
Nagy igazolást ejthet meg az Atlético, ha...
e-max.it: your social media marketing partner