Fabián Ruiz Fotó: Getty Images

Napoli-játékosért jelentkezhet be a Barcelona

  Global Soccer 2019. szeptember 20.
Fabián Ruiz
Az előző idény egyik nagy felfedezettje az európai labdarúgásban a spanyol középpályás, Fabián Ruiz volt, akit mindig is nagy tehetségnek tartottak, ám amikor 2018 nyarán az SSC Napoli kifizette a Real Betisnek a kivásárlási záradékában lévő 30 millió eurót, sokan meglepődtek.

A 23 éves játékos azonban maximálisan bevált Nápolyban, 40 tétmérkőzésen hét gólig és három gólpasszig jutott, majd teljesítményére a nyári U21-es Európa-bajnokságon tette fel a koronát. A spanyolok aranyérmesek lettek, Fabián a döntőben lőtt egy gólt és kiosztott egy gólpasszt, megválasztották a torna legjobb játékosának is.

Nem csoda, hogy az igazán nagy sztárklubok is felfigyeltek rá, és bár idén nem váltott, ha a most kezdődött idényben is hasonló teljesítményt nyújt, akkor a nápolyiak aligha tudják majd megtartani. Fabiánt elsősorban két egyesülettel hozták kapcsolatba az elmúlt napokban, olasz lapértesülések szerint a Bayern München és az FC Barcelona is fokozott figyelemmel kíséri majd játékát a következő hónapokban.

A bajorok egész nyáron szerettek volna egy középső középpályást igazolni, aki nem csak kreatív, de a védekezésből is kiveszi a részét, és Fabián tökéletesen beleillik ebbe a profilba.

Még érdekesebb a Barcelona esete, amely a Mundo Deportivo értesülései szerint szintén erősen érdeklődik a spanyol játékos iránt – pedig a Barca keretében Arthur és Frenkie de Jong személyében két fiatalabb középső középpályás is található.

A katalánok egyébként korábban már közel álltak ahhoz, hogy megszerezzék Fabiánt: amikor a Betis 2017 januárjában kölcsönadta a másodosztályú Elchének, akkor a Barca hatmillió euróért leigazolhatta volna, majd fél évvel később 15 milliót kínáltak érte, de akkor már a Betis nem engedte el. A Napoli most várhatóan legalább 60 millió eurót kér majd érte.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display