Fotó: Getty Images

Neuer után ismét Gelsenkirchenből szerződtetne kapust a Bayern – sajtóhír

  Global Soccer 2019. november 29.
Neuer után ismét Gelsenkirchenből szerződtetne kapust a Bayern – sajtóhír
Manuel Neuer majd egy évtizede számít első számú kapusnak az FC Bayern Münchennél, azonban a bajorok lassan már elkezdhetnek gondolkodni a hosszú távú pótlásán, és a hírek szerint a FC Schalke 04 kapusát nézték ki – Alexander Nübel iránt azonban a Tottenham Hotspur is érdeklődik.
A gelsenkircheniek kapusa nagyon sokáig csak kispados volt a Királykékeknél, akik még 2015-ben, 19 évesen igazolták le a Paderborntól, de csak 2019 januárjában lett első számú kapus a klubnál. Azóta viszont olyannyira kiszoríthatatlan, hogy a mostani idényben már a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. A dolog érdekessége, hogy jelenlegi szerződése a szezon végén lejár, és a klub sportigazgatója, Jochen Schneider még augusztusban elmondta, hogy új megállapodást kínáltak Nübelnek, aki azonban ezt nem írta alá.

A 23 éves kapus ugyanis lapértesülések szerint még nem döntött a jövőjéről, és ha jövő nyáron ingyen válthat klubot, akkor még magasabb fizetést harcolhat ki magának, akárhová is ír alá.

Az első számú kérő a Sport Bild értesülései szerint a Bayern München lehet, amely Manuel Neuer hosszú távú utódját keresi. A válogatott kapus azonban 2021-ig szóló szerződéssel rendelkezik a bajoroknál, és nem zárta ki, hogy hosszabbít – márpedig Nübelnek aligha lehet vonzó, hogy még évekig Neuer mögött üljön a kispadon.

Ilyen szempontból kapóra jöhet neki, hogy állítólag a Tottenham Hotspur is érdeklődik iránta: a londoniak Hugo Lloris utódját látják benne. A francia világbajnok is hosszabb távú szerződéssel rendelkezik, viszont sokkal kevésbé biztos a helye a kezdők között, ráadásul jelenleg sérülés miatt nem is játszik.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display