1psD21QRn0 Reuters

Neymar: A Barca egy másik világból való

  2011. november 17.
1psD21QRn0

A Santos brazil reménysége nagyra tartja az FC Barcelonát, amellyel már nem egyszer kapcsolatba hozták.

"A Barca egy másik világból való" - mondta a Recordnak a 19 esztendős válogatott csatár, aki a katalánok és a Real Madrid érdeklődése ellenére nemrégiben 2014-ig meghosszabbította szerződését.

"Egyszerűen 'alienek' (idegenek). Kétségkívül a bolygó legjobb csapatáról van szó. Ha játszunk ellenük (a decemberi klubvilágbajnokságon - a szerk.), akkor az egy nagy öröm és megtiszteltetés lesz. Egy igazi álomdöntő lenne, mindazonáltal az első meccsünkre kell koncentrálnunk, ami elég nehéz lesz."

Neymar egy nap mindenféleképpen szeretne az öreg kontinensre szerződni.

"Az álmom az, hogy Európában játszhassak. Hogy mikor, azt nem tudom, de oda fogok menni. Mindig tetszett a spanyol foci, de más bajnokságok is vonzzanak, mint például az olasz és az angol. Rendszeres nézője vagyok az európai labdarúgásnak, mindenekelőtt a Bajnokok Ligájának. Nagyszerű lenne francia, angol vagy éppen német csapatok ellen pályára lépni."

A FIFA-Aranylabda 23-as listáján ott lévő játékos úgy véli, megint a Barcelona argentin támadóklasszisáé, Lionel Messié lesz a Ballon d'Or.

"Véleményem szerint Messi nyeri meg. Amit a Barcánál tett, az hihetetlen. A második? Ronaldo (Cristiano). Hogy én, mint harmadik? Nem, nem, én csak egyike vagyok a 23 jelöltnek."

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban