Ő lehet a megoldás a Manchester United csatárgondjaira

  Global Soccer 2019. október 10.
A Manchester United egyelőre messze elmarad a várakozástól és a klub hagyományaitól ebben az idényben, főleg a támadójátékban akadnak komoly gondjai. Mindezt az egyesület vezetősége is érzékeli, hiszen lapértesülések szerint januárban szeretne egy csatárt igazolni, és egyik fő kiszemeltje az Olympique Lyon erőssége, Moussa Dembélé.
Moussa Dembélé Moussa Dembélé Fotó: Getty Images
A Vörös Ördögök már a nyáron is érdeklődtek a 23 éves játékos iránt, aki számára a brit labdarúgás nem ismeretlen, elvégre tinédzserként megfordult a Fulhamnél, majd két évet lehúzott a skót Celticben is. Dembélé 2018 nyarán igazolt Lyonba, ahol az előző évadban az összes tétmérkőzést figyelembe véve 20 gólig jutott, a jelenlegi idényben pedig már hat találatnál jár a Ligue 1-ben.

A United megfigyelői többször is élőben nézték meg, így ott voltak a hétvégén, a Saint-Étienne elleni helyi rangadón is, ahol azonban Dembélé némi meglepetésre csak kispados volt. Az utolsó fél órára ugyan beállt, de ő sem tudott segíteni csapatán, amely 1-0-ra kikapott helyi riválisától, és már augusztus óta nyeretlen.

Mindez megkönnyítheti a manchesteriek alkupozícióját, hiszen a csatár állítólag egyre kevésbé elégedett helyzetével, és ha így folytatódik a dolog, akkor aligha lesz ellenére a klubváltás.

A Manchester Unitednak pedig nagy szüksége van támadóra, hiszen Alexis Sánchez és Romelu Lukaku nyári távozásával nem sok játékosuk van erre a posztra, ráadásul Anthony Martial és Marcus Rashford is kifejezetten sérülékenynek számítanak.
A Lyon 2018-ban 22 millió euróért vette meg Dembélét, akinek piaci értékét a Transfermarkt jelenleg 30 millió euróra taksálja, de a francia egyesület állítólag legalább 40 millió eurót akar kérni érte.

Forrás: Global Soccer