Ő lehet a megoldás a Manchester United csatárgondjaira

  Global Soccer 2019. október 10.
Moussa Dembélé Moussa Dembélé Fotó: Getty Images
A Manchester United egyelőre messze elmarad a várakozástól és a klub hagyományaitól ebben az idényben, főleg a támadójátékban akadnak komoly gondjai. Mindezt az egyesület vezetősége is érzékeli, hiszen lapértesülések szerint januárban szeretne egy csatárt igazolni, és egyik fő kiszemeltje az Olympique Lyon erőssége, Moussa Dembélé.
A Vörös Ördögök már a nyáron is érdeklődtek a 23 éves játékos iránt, aki számára a brit labdarúgás nem ismeretlen, elvégre tinédzserként megfordult a Fulhamnél, majd két évet lehúzott a skót Celticben is. Dembélé 2018 nyarán igazolt Lyonba, ahol az előző évadban az összes tétmérkőzést figyelembe véve 20 gólig jutott, a jelenlegi idényben pedig már hat találatnál jár a Ligue 1-ben.

A United megfigyelői többször is élőben nézték meg, így ott voltak a hétvégén, a Saint-Étienne elleni helyi rangadón is, ahol azonban Dembélé némi meglepetésre csak kispados volt. Az utolsó fél órára ugyan beállt, de ő sem tudott segíteni csapatán, amely 1-0-ra kikapott helyi riválisától, és már augusztus óta nyeretlen.

Mindez megkönnyítheti a manchesteriek alkupozícióját, hiszen a csatár állítólag egyre kevésbé elégedett helyzetével, és ha így folytatódik a dolog, akkor aligha lesz ellenére a klubváltás.

A Manchester Unitednak pedig nagy szüksége van támadóra, hiszen Alexis Sánchez és Romelu Lukaku nyári távozásával nem sok játékosuk van erre a posztra, ráadásul Anthony Martial és Marcus Rashford is kifejezetten sérülékenynek számítanak.
A Lyon 2018-ban 22 millió euróért vette meg Dembélét, akinek piaci értékét a Transfermarkt jelenleg 30 millió euróra taksálja, de a francia egyesület állítólag legalább 40 millió eurót akar kérni érte.

Forrás: Global Soccer
e-max.it: your social media marketing partner