Timo Werner
Timo Werner Fotó: Getty Images

Ő lenne a megoldás az Atlético gólképtelenségére?

  Global Soccer 2019. december 6.
Egyelőre a vártnál gyengébben teljesít az Atlético Madrid, amelynek a legnagyobb gondot a vészes gólszegénység jelenti. A klub állítólag ezen a januári átigazolási időszakban egy csatár szerződtetésével szeretne segíteni, és egyik fő kiszemeltje az RB Leipzig erőssége, Timo Werner.
Diego Simeone csapata nem a látványos támadójátékáról volt híres, de ebben az idényben a gólszerzés a megszokottnál is rosszabbul megy: a madridiak a bajnokságban 15 forduló alatt mindössze 16 találatig jutottak, aminél csak hat klub szerzett kevesebb gólt.

Az Atlético a nyáron rekordösszegért vette meg a fiatal portugál támadót, Joao Félixet, aki csupán két gólnál tart, igaz, sérülés miatt több mérkőzést kihagyott. A rutinos Diego Costa februárig egyáltalán nem játszhat, így érthető, hogy a madridiak csatárt szeretnének igazolni, és a spanyol sajtó úgy tudja, hogy a lipcsei Timo Werner a célpont.

A német támadó bombaformában van jelenleg, 20 mérkőzésen 17 alkalommal volt eredményes a Leipzig színeiben, és egyre inkább úgy tűnik, hogy ő a német válogatott első számú csatára. Tavasszal a német futballközvélemény biztosra vette, hogy a nyáron a Bayern Münchenbe igazol, azonban a bajorok nem tettek ajánlatot érte, Werner pedig augusztusban meghosszabbította a 2020-ban lejáró szerződését 2023-ig.

Ugyanakkor a Kicker értesülései szerint ez a megállapodás tartalmaz egy 30 millió eurós kivásárlási záradékot – más források az összeget magasabbra becsülik. Werner piaci értéke ugyanakkor a Transfermarkt szerint 65 millió euró, az Atlético pedig a spanyol lapok szerint 60 millió eurót kínál érte.

Forrás: Global Soccer