Párizsban és Münchenben még képben van Coutinho

  Global Soccer 2019. augusztus 14.
Coutinho Coutinho Fotó: Getty Images
Párizsban és Münchenben még képben van Coutinho
Miközben a Bayern München az átigazolási időszak nagy részét azzal töltötte, hogy szerezzen egy szélsőt, a klubnak a támadósor más részén is szüksége volna erősítésre, amit a legfrissebb hírek szerint az FC Barcelona sztárjával, Coutinhóval oldhatnak meg.
A müncheni keretben jelenleg nincs olyan támadó középpályás, aki a 16-os környéki játékból a kreativitásával tűnne ki: Thiago Alcántara, Leon Goretzka vagy Corentin Tolisso sokat futó és jól passzoló, de nem túl offenzív játékosnak számítanak. Az előző idényben leginkább James Rodríguez felelt meg ennek a feladatnak, de a kolumbiait kétéves kölcsönszerződése lejártával nem vették meg a Real Madridtól – és most az FC Barcelonától igazolhatnak a helyére hasonló megoldással.

Spanyol lapértesülések szerint ugyanis a Bayern felvette a kapcsolatot a katalán egyesülettel Coutinho megszerzése érdekében, és a müncheniek kölcsönvennék a brazil középpályást egy vagy akár két évre vételi opcióval.

A Barcelona szívesen megszabadulna a Liverpooltól 2018 januárjában 145 millió euróért megvett játékostól, akinek voltak felvillanásai a katalánok mezében, de összességében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, szerződése ugyanakkor 2023-ig érvényes.

A Barcelona állítólag szinte házalt az angol kluboknál Coutinhóval, azonban sem az Arsenal, sem a Tottenham Hotspur nem tartott igényt rá, és a Paris Saint-Germainnek sem kellett, amikor a Barca bevonta volna őt a Neymar visszaszerzésére tett kísérletbe.

Utóbbi szál még mindig él, de bármilyen irányú klubcsere legnagyobb akadálya Coutinho fizetése lehet, ami évi 13,5 millió euró.

A Bayernnél ezzel a csapat negyedik legjobban kereső játékosa lenne az egyaránt 15 millió eurós éves bérezésű Robert Lewandowski, Thomas Müller és Manuel Neuer mögött.

Forrás: Global Soccer
e-max.it: your social media marketing partner