Pépé
Pépé Fotó: Getty Images/Goal.com

Pépéért klubrekordot dönt az Arsenal

  Global Soccer 2019. július 31.
Az Arsenal szurkolói az elmúlt időszakban sokat kritizálták a klub vezetőségét amiatt, hogy nem erősíti meg a keretet, azonban az elmúlt napok történései valamelyest megnyugtatták őket.
Ugyan az olyannyira várt új klasszis hátvéd még mindig nem érkezett meg, de a klub kölcsönvette a Real Madrid középpályását, Dani Ceballost, és egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megszerezze a Lille támadóját, Nicolas Pépét.

Utóbbi igazolás azért számít meglepetésnek, mert a nyár elején mást sem lehetett hallani, mint hogy az Arsenal anyagi lehetőségei korlátozottak, márpedig az elefántcsontparti csatár kifejezetten keresettnek és ennek megfelelően drágának számított a nemzetközi játékospiacon.

Pépé az előző idényben 22 találattal második lett a Ligue 1 góllövőlistáján Kylian Mbappé mögött, emellett kiosztott 11 gólpasszt is. A kiválóan cselező játékost figyelte az Internazionale, a Paris Saint-Germain és a Bayern München is, a Napoli pedig gyakorlatilag meg is egyezett a Lille-lel, de Pépével nem tudott megállapodni.

Bombaként robbant tehát a hír, hogy az Arsenal is hajlandó kifizetni a 80 millió eurós vételárat, ami klubrekordot jelentene a londoniaknál – eddigi legdrágább játékosuk Pierre-Emerick Aubameyang, akit 63,7 millió euróért vettek a Borussia Dortmundtól 2018 januárjában.

Az Ágyúsok állítólag már Pépével is megegyeztek a részletekről, ötéves szerződést írhat alá a klubnál, így az Arsenal hamarosan hivatalosan bejelentheti érkezését.

Az elmúlt bajnokságban Unai Emery együtteséből éppen egy ilyen jól cselező, kiszámíthatatlan játékos hiányzott, aki Aubameyanggal és Alexandre Lacazette-tel félelmetes támadótriót alkothat. Úgy tűnik, hogy az Arsenal azt a régi taktikát választja, miszerint eggyel több gólt kell szerezni, mint amennyit kap a csapat…

Forrás: Global Soccer