2HoylX9c5E

Romário szerint Messi még távol van attól, hogy a valaha volt legjobb játékos legyen

  2011. október 23.
2HoylX9c5E

Az egykori kiváló brazil csatár nem érti, hogy az FC Barcelona argentin futballistája hogy említheti magát egy lapon Pelével.

Lionel Messi a hónap elején a hírek szerint úgy nyilatkozott, nem tudja megítélni, hogy ő vagy pedig Pelé a jobb labdarúgó, ugyanis soha nem látta még játszani. Erre a brazil válogatottal három világbajnoki címet nyerő legenda úgy reagált, hogy ebben az esetben küld majd videót magáról Messinek.

"Ha Messi megnézi a videót, akkor valószínűleg tanul néhány dolgot" - hangzott el a minap a tavaly előtt visszavonuló Romáriótól.

"Egyszerűen nem hasonlíthatod össze magad Pelével, nem mondhatod azt, hogy ugyanolyan vagy, ha még soha nem nyertél vb-t. Messi számára minden adott ahhoz, hogy egy nap a legjobb legyen, de először Maradonát (Diego) és Romáriót kell túlszárnyalnia, s csak aztán jön Pelé."

A 24 esztendős támadóklasszis megosztja a futballszurkolókat: ugyan a többség elismeri, hogy momentán ő az egyik, ha nem a legjobb játékos, de sokak szerint főleg Andrés Iniesta és Xavi miatt olyan sikeres és gólerős a Barcában, ezt pedig azzal támasztják alá, hogy az argentin válogatottban nem igazán brillírozik.

Fiatal kora ellenére már ő a katalán gigász történetének második legeredményesebb futballistája (ebben a szezonban érte be, majd előzte meg Kubala Lászlót), illetve kétszeres Aranylabdásnak mondhatja magát. Klubszinten mindent megnyert, a válogatottbeli szereplés azonban eléggé számít egy játékos megítélésében, s kétségtelen, hogy vb-győzelmek tekintetében valóban Pelé a legjobb.

Romário egyébként maga is játszott a Barcában, 1993 és 1995 között 66 mérkőzésen 39 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban