Rooney nagyon reméli, nem lesz bajnok a Liverpool
Rooney nagyon reméli, nem lesz bajnok a Liverpool Fotó: Gotpap/Bauergriffin.com

Rooney: „Rémálom lenne a Liverpool bajnoki címe”

  2019. március 22.
Wayne Rooney, az Everton és a Manchester United korábbi labdarúgója „nem tudná elviselni”, hogy bajnokként lássa a Liverpoolt.
A jelenleg az észak-amerikai bajnokságban (MLS), a washingtoni DC Unitedben játszó 120-szoros angol válogatott támadó szerint az, hogy jelenleg a Manchester City és a Liverpool küzd a trófeáért, jó indok arra, hogy ne legyen otthon.

„Remélem, a végén a Manchester City képes lesz megelőzni a Liverpoolt, mert nem tudnám elviselni, ha utóbbi lenne a bajnok. Ez minden Everton-szurkoló rémálma” – fogalmazott egy internetes portálnak a 33 éves labdarúgó.

Hozzátette, emlékszik még arra, amikor a Vörösök 2005-ben megnyerték a Bajnokok Ligáját, és mivel azóta nem szereztek nagy trófeát, még mindig mindenki arról a sikerről beszél.

„Remélem, ez további 10-15 évig így lesz” – mondta Rooney, aki a másik liverpooli együttes, az Everton játékosaként mutatkozott be a Premier League-ben, majd 2004 és 2017 között 559 mérkőzésen viselte a Liverpool másik ősi riválisa, a Manchester United mezét, mielőtt az elmúlt idényben – az Egyesült Államokba igazolása előtt – visszaszerződött első klubjához.

A Liverpool legutóbb 29 éve nyerte meg az angol első osztály küzdelmeit.