Történelmi sikert ért el Katarral Sánchez
Történelmi sikert ért el Katarral Sánchez A kép forrása: the-afc.com

Sánchez a történelmi győzelem után: „Ez egy nagyon megérdemelt siker”

  2019. február 2.
Katar pénteken 3-1-re legyőzte Japánt az Egyesült Arab Emírségek által rendezett Ázsia Kupa döntőjében, s ezzel első alkalommal nyerte meg a kontinensviadalt.
„Nem találok szavakat. Egy kiváló csapatot vertünk meg” – nyilatkozta a katariak spanyol trénere, Félix Sánchez.

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk. A második játékrészben elég sokat kellett védekeznünk – nyilvánvalóan ők is meg akarták nyerni a címet. Nagyon nehéz meccs volt.”

„Nagyon örülök a játékosok és az összes katari ember miatt, akik az elejétől kezdve támogattak minket. Nagyon megérdemelt siker ez, és nagyon boldog vagyok.”

Almoez Ali lett az Ázsia Kupa gólkirálya (kilenc találattal) és legjobb játékosa
Almoez Ali lett az Ázsia Kupa gólkirálya (kilenc találattal) és legjobb játékosa A kép forrása: the-afc.com

A 43 éves szakember együttese kiváló tornát teljesített: simán megnyerte az E jelzésű csoportot, Libanont 2-0-ra, Észak-Koreát 6-0-ra, Szaúd Arábiát 2-0-ra verve; a nyolcaddöntőben Irakot, a negyeddöntőben Dél-Koreát múlta felül 1-0-ra, az elődöntőben az Egyesült Arab Emírségeket ütötte ki 4-0-ra, a döntőben pedig ugye 3-1-re nyert a japánok ellen.

Katarnak jelenése lesz még egy nagy tornán az idén, ugyanis meghívottként részt vehet a Brazíliában rendezendő Copa Américán, ahol a B gruppba kapott besorolást Argentína, Kolumbia és Paraguay mellé.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban