Spanyol bundabotrány: Pintérnek is beszélnie kell

  MTI 2014. december 17.

Megbundázott mérkőzés miatt hallgathatják meg Pintér Ádámot, a magyar válogatott és a görög Levadiakosz játékosát - írja a Blikk.hu. Pintér pályafutása során másodszor kerülhet olyan helyzetbe, hogy beszélnie kell egy manipuláltnak vélt mérkőzésről.

kép kép

A jelenleg Görögországban futballozó Pintér még Spanyolországban lett gyanúsított egy olyan találkozó kapcsán, amelyen pályára sem lépett. A védő 2010 és 2013 között szerepelt a Real Zaragozában, amelynek 2011 májusában lejátszott, Levante elleni idegenbeli bajnokiját vizsgálja a rendőrség. A nyomozók szerint a kiesés elöl menekülő vendégek 965 ezer eurót (300 millió forintot) osztottak szét a hazaiak között, cserébe 2-1-re nyertek a látogatók, s így bennmaradtak az élvonalban. A spanyol ügyészség 42 személyt, a Zaragoza teljes akkori keretét gyanúsítja.

A lap felidézi, hogy Pintért egyszer már meghallgatták hasonló ügyben, 2009 decemberében. Akkor az MLSZ előtt volt jelenése a 2008 szeptemberében lejátszott Szerbia–Magyarország U21-es meccsel kapcsolatban. Akkor a hazaiak nyertek 8-0-ra, az első félidőben kiállított Pintér pedig azt vallotta, valaki felkereste őt a találkozó előtt, s pénzt ajánlott neki a mérkőzés manipulálásáért.

Az biztos, hogy a mostani ügyiratban felsorolják azokat, akik konkrétan részt vehettek a bunda szervezésében, de Pintér neve ezen a listán nem olvasható. Viszont korábban az Atlético Madrid jelenlegi csapatkapitánya, Gabi kijelentette, valóban bundameccsen játszott három és fél esztendeje a Zaragoza színeiben.

HIRDETÉS - Érdekelnek a focis kártyák? Akkor ITT a helyed! :)