Spanyol válogatott: Piqué marad, mert...

  2017. október 04., szerda, 18:56
Spanyol válogatott: Piqué marad, mert... Fotó: Getty Images
Gerard Piqué, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok labdarúgója marad a spanyol válogatottban annak ellenére, hogy a nemzeti csapat hétfői edzésén több szurkoló is a távozását követelte.
A 30 éves hátvéd vasárnap voksolt a katalán függetlenségi népszavazáson, valamint szégyenletesnek nevezte a referendummal kapcsolatban történteket. Ezt követően hétfőn már Madridban, a válogatott főhadiszállásán edzett, de a drukkerek kifütyülték és szidták őt, az egyik transzparensen a "gusztustalan" felirat volt olvasható. Emiatt a tréning idő előtt véget ért, Piqué pedig közölte: ha Julen Lopetegui szövetségi kapitány arra kéri, elhagyja a nemzeti csapatot.
 
"Sokat gondolkoztam, és végül a maradás mellett döntöttem, mert a távozásom azt jelentené, hogy azok nyernek, akik bántottak. Ők vannak kisebbségben, és nem akarok a kedvükre tenni" - jelentette ki szerdán a 91-szeres válogatott futballista, aki a jövő évi vb után köszön el a válogatottól.
 
Vasárnap Katalóniában függetlenségi népszavazást tartottak, amelyet a spanyol kormány alkotmányellenesnek nyilvánított, és a rendőrség több helyen intézkedett a referendum ellen. A katalán egészségügyi szolgálat szerint vasárnap 844 sérültet szállítottak kórházba, az összetűzésekben 33 rendőr is megsérült.
 
A spanyolok hárompontos előnnyel vezetik a G jelű vb-selejtezőcsoportot Olaszország előtt - pénteken Albániát fogadják, három nappal később pedig Izraelben lépnek pályára.
 
e-max.it: your social media marketing partner