kép

Szinte biztosan Halilhodzic lesz az új japán kapitány

  MTI 2015. március 5.

A Japán Labdarúgó Szövetség (JPA) megállapodott Vahid Halilhodziccsal, akit hamarosan hivatalosan is kineveznek a válogatott szövetségi kapitányának.

A JPA főtitkára csütörtökön jelentette be, hogy a bosnyák szakember elégedett volt a szövetség által kínált feltételekkel.

A JPA technikai bizottsága csütörtökön döntött arról, hogy Halilhodzic legyen a kapitány, kinevezése azonban csak március 12-én válhat hivatalossá, miután a végrehajtó bizottság is elfogadja személyét.

A 62 éves Halilhodzic többek között a francia Rennes-nél, a Lille-nél és a Paris Saint-Germainnél is dolgozott, és sikeresen irányította az elefántcsontparti és az algériai válogatottat. Utóbbival a tavalyi világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutott, s ott csak hosszabbításban kapott ki a későbbi győztes német együttestől.

A japán válogatott éléről az idei Ázsia Kupa után menesztették a mexikói Javier Aguirrét, akinek utódját a japánok még márciusban meg akarták találni, hogy már az új szakember irányítsa az együttest március végén, a Tunézia és Üzbegisztán elleni felkészülési mérkőzéseken.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban