kép

Tagadja a bundavádakat Pintér ex-edzője

  MTI 2014. december 27.

Javier Aguirre, a japán válogatott szövetségi kapitánya tagadja, hogy valaha is bundázott volna.

A mexikói szakember a múlt héten került a vádak kereszttüzébe, mivel egy spanyol ügyészi vizsgálat megállapítása szerint ő is érintett lehet a 2011 májusában játszott Levante-Zaragoza spanyol bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában. A találkozót a szezon utolsó játéknapján rendezték, és idegenben aratott 2-1-es győzelmével a Zaragoza bent maradt az élvonalban. A meccset vizsgáló ügyész az összecsapás vizsgálata nyomán arra jutott, hogy az eredményt manipulálták. A vád szerint erről 41-en tudtak, köztük az akkor a Zaragoza edzőjeként dolgozó Aguirre, valamint mindkét klub játékosai, illetve a zaragozai klub elnöke, Agapito Iglesias is. A 17-szeres magyar válogatott Pintér Ádám akkor a Zaragoza játékosa volt, de a gyanús mérkőzésen nem lépett pályára.

"Tizenkét évig dolgoztam Spanyolországban, és soha nem tettem semmi etikátlan dolgot" - mondta Aguirre szombaton, egyúttal azt kérte a japán válogatott szurkolóitól, hogy nyugodjanak meg, mert szüksége van a nemzeti csapatnak a teljes támogatásra. A japán szövetség a múlt héten reagált a hírekre, és megerősítette posztján a kapitányt.

A kontinensbajnokságot címvédőként kezdi meg a japán együttes, mely első meccsét Palesztina ellen vívja majd január 12-én.