Thomas Müller
Thomas Müller Fotó: Getty Images

Thomas Müller nem sokáig vállalja a kispadozást

  Global Soccer 2019. október 17.
Lassan tíz éve annak, hogy Thomas Müller bemutatkozott a Bayern München első csapatában, és az elmúlt tíz idény mindegyikében legalább 50 mérkőzésen szerepelt a klub színeiben.
A mostani idényben azonban egyelőre keveset játszik, és lapértesülések szerint már januárban távozni szeretne – kérőkben pedig nincs hiány, a támadót az AC Milannal, az Internazionaléval, a Manchester Uniteddel és az Arsenallal is kapcsolatba hozták.

Müller ugyan csupán egyetlen tétmérkőzésen nem lépett pályára ebben a szezonban, azonban így is csak 450 percet játszott – mindössze három bajnokin volt kezdő, és a Bayern legutóbbi öt találkozóján egyszer sem játszott 40 percnél többet.

A vezetőedző, Niko Kovac az FC Barcelonától kölcsönvett Philippe Coutinhót favorizálja támadó középpályásként, márpedig Müller élő legendának számít a klubnál: 495 összecsapáson viselte a bajorok mezét, amivel tizedik helyen áll az egyesület örökranglistáján. Ráadásul az öltözőben is vezéregyéniségnek számít, a vezetőség is odafigyel a szavára, így amikor a Bild arról írt, hogy Müller távozni szeretne, és arra kérte a klubot, hogy januárban ingyen engedje el, az nagy visszhangot keltett Németországban.

A játékos szerződése 2021-ig érvényes, jelenleg ő a klub legjobban kereső tagja, és 30 évesen joggal gondolhatja azt, hogy más csapatnál is megállná a helyét.

Az elmúlt években a Bayern többször is kapott ajánlatot érte: 2015-ben a Manchester United közel 100 millió euróért vitte volna, 2018-ban állítólag a Liverpool és az Arsenal jelentkezett be érte, idén nyáron pedig az Inter akarta megszerezni, de Müller egyik esetben sem akart máshová igazolni. Ezúttal más a helyzet, és ezt maga a világbajnok játékos sem cáfolta, amikor a Kickernek elmondta: kispadosként el kell gondolkoznia a jövőjén.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban