Luis Suárez
Luis Suárez Fotó: Getty Images

Top 5: Luis Suárez szerint ők minden idők legjobb csatárai

  2019. december 7.
Az FC Barcelona uruguayi sztárja a Bleacher Reportnak adott interjújában összeállította ötös listáját a valaha volt legjobb csatárokat illetően.
A 32 éves játékos csak dél-amerikaiakat említett. Az ötödik helyen Romário szerepel nála, aki 1994-ben világbajnokságot nyert Brazíliával.

A negyedik is egy vb-győztes, Ronaldo, aki Romárióhoz hasonlóan szintén szolgálta a Barcelonát. „Nagyon jó és gyors volt, és egy intelligens srác. Remek befejező, mindene megvolt.”

Listája képzeletbeli dobogójának harmadik fokát honfitársa, a 2010-es világbajnoki negyedik helyezés elérésében főszerepet vállaló Diego Forlán foglalja el. „Játszottam vele, nagyon jó támadó. Igazán tisztafejű, és a csapatért játszott.”

Második helyére az argentinok legendája, Batigol, vagyis Gabriel Batistuta került. „Ő volt a kedvenc játékosom, mikor gyerek voltam. Nagyon jó kilences volt, és szeretett szabadrúgásokat lőni. Ő is a csapatért játszott, és odavoltam a karakteréért.”

Első helyre nem meglepő módon csapattársát, a hatodik Aranylabdáját a héten begyűjtő Lionel Messit rakta. „Az első számomra Messi, ez egy könnyű döntés volt.”