Új szuperliga? Nagy változások jöhetnek a fociban

  2018. november 03., szombat 09:13
kép kép A kép forrása: bleacherreport.com
A Der Spiegel által a Football Leakstől megszerzett dokumentumok szerint létrejöhet egy 16 csapatos európai szuperbajnokság.
A forrás birtokába jutottak szerint Európa legnagyobb klubjai saját ligát alakítanának, és a 11 alapító a Real Madrid, az FC Barcelona, a Manchester United, a Manchester City, a Liverpool, a Chelsea, az Arsenal, a Juventus, az AC Milan, a Bayern München és a Paris Saint-Germain lenne. Ezen csapatok 20 évig nem eshetnének ki, a többi öt gárda azonban igen. Az első kiírásban „vendégként” az AS Roma, az Internazionale, az Atlético Madrid, a Borussia Dortmund és az Olympique Marseille kapna szerepet.

Elvileg egy második liga is létrejönne, és az itteni topcsapatok csapnának össze majd évenként az elsőosztály „vendégeivel” a szuperligás tagságért.

A forrás szerint ez a rendszer lehetővé tenné az alapítást az európai jogot figyelembe véve, hiszen nem zárná ki teljesen a versenyt.

Az még egyelőre bizonytalan, hogy a Bajnokok Ligája leváltása-e a cél vagy kiválnának-e hazai bajnokságukból a résztvevő klubok.
AJÁNLÓ:
A Barca eladhatja vb-győztes játékosát
Spanyol támadójátékossal erősíthet a Liverpool
e-max.it: your social media marketing partner

Szóljon hozzá!