Hansi Flick
Hansi Flick Fotó: Getty Images

„Utoljára Heynckes alatt volt ilyen harmónia a Bayernnél”

  2020. április 6.
Lothar Matthaus szerint egyértelmű, hogy jó döntést hozott edzőügyben a Bayern München.
A Bayern München világbajnok német legendája úgy véli, Hansi Flick abszolút megérdemelte, hogy ő maradjon a csapat trénere.

Flick – aki együtt futballozott a nyolcvanas években Lothar Matthaussal a Bayernben – novemberben került ideiglenes jelleggel Niko Kovac helyére főedzőként, és irányításával jelentősen javult a gárda játéka és eredményessége. Múlt héten a Bayern véglegesítette a vezetőedzői poszton, és 2023-ig szóló szerződés köttetett a felek között.

„Érthetetlen lett volna, ha a Bayern nem hosszabbít vele” – nyilatkozta Matthaus az Abendzeitungnak.

„Hansi teljesen megérdemelte. A Bayern jó úton halad vele, utoljára Jupp Heynckes alatt (vele triplázott 2013-ban a Bayern, vagyis a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a kupát is megnyerte – a szerk.) volt ilyen harmónia. Remek futballt játszik a csapat.”

„Javította a gárdát több szempontból is. Neki köszönhetően olyan játékosok, mint Jérome Boateng és Thomas Müller, ismét topszintre kerültek. Emellett olyan fiatal játékosokra számít, mint Alphonso Davies vagy Joshua Zirkzee. Ez fontos, mert a Bayernnél szeretnék, hogy kineveljenek játékosokat. Hansi új korszakot nyithat a bajoroknál.”