kép
kép

Vajon melyik angol csapathoz igazol a Barca sztárvédője?

  Forrás: sport365.hu - M.M.V. 2014. október 4.

Az FC Barcelona brazil jobb oldali védője, Dani Alves a minap bejelentette, hogy az idényt követően elhagyja a klubot, és Angliába, a Premier League-be szerződik. Na de melyik csapathoz? A Goal.com megvizsgálta a kérdést, ezt közöljük.

A portál természetesen az angol élvonal sztárcsapatait vette sorra - elsőként az Arsenallal kezdte, amelynél aligha fog kikötni, Arséne Wenger menedzserre ugyanis nem jellemző, hogy 30-as éveiben járó játékost hoz a csapatához.

A Manchester Citybe igazolására sincsen nagy sansz, ha az ésszerűséget nézzük, merthogy Pablo Zabaleta és Bacary Sagna személyében két remek opció is Manuel Pellegrini tréner rendelkezésére áll a poszton.

A Chelsea is szinte biztosan kiesik - José Mourinho védekezőbb típusú szélső védőket szeret látni hátsó négyesében, márpedig Alves támadó szellemű hátvéd, ráadásul a sajtóban is volt korábban egy szócsatájuk, ami persze önmagában még nem feltétlenül kizáró tényező.

A Liverpool viszont esélyes lehet, Glen Johnson képviselői ugyanis a játékos külföldre igazolásán ügyködnek, ugyanakkor ott van a csapatnál a nyáron az Atlético Madridtól érkező spanyol tehetség, Javi Manquillo, aki jó teljesítményt nyújtott eddig.

Az Everton és a Tottenham Hotspur egyaránt szóba jöhet adott esetben, de mivel Alves alighanem nagyobb klubba akar igazolni, így egyelőre őket nem tekinthetjük komoly esélyesnek.

És a végére maradt a legvalószínűbb következő állomáshely, a Manchester United. Louis van Gaal menedzsert eddig nem győzte meg Rafael, és a szisztémájába beleillene egy támadó felfogású szélső védő.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban

Error: No articles to display