kép Fotó: Getty Images

Vb 2018: Egyiptomot is legyőzte a házigazda, Szalahék reménytelen helyzetben

  2018. június 19.
kép
A házigazda orosz válogatott 3-1-re legyőzte az egyiptomi csapatot kedden az A csoport második fordulójának szentpétervári mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon, így szinte biztosan nyolcaddöntőbe jut négyeséből.
Az első félidőben az oroszok futballoztak némi fölényben, ezt a kapura lövések száma is igazolta, de a játékosok egyik oldalon sem céloztak pontosan. A rendező közül csak Szergej Ignasevics találta el a kaput, az ellenakciókra alapozó egyiptomiak részéről pedig csupán Mohamed Szalah tudott veszélyeztetni.

A második játékrész álomszerűen kezdődött a házigazda szempontjából, ugyanis két perc sem telt, amikor egy öngóllal vezetéshez jutott a Szbornaja. Az addig stabilan futballozó egyiptomiak érezhetően megzavarodtak, közel tíz perc is eltelt, mire rendezték soraikat. Negyedóra után az afrikai csapat már kisebb lehetőségekig is eljutott, de mire igazán magukhoz térhettek volna a sokkból, az orosz csapat három percen belül eldöntötte a meccset. Az első találkozón is eredményes Gyenisz Cserisev és Artyom Dzjuba szép találatai után az egyiptomiak padlóra kerültek, ám Mohamed Szalah bő negyedórával a vége előtt visszaadta számukra a reményt.

Az afrikai együttes a hajrában minden megtett az újabb gólért, az oroszok azonban uralták a meccset, és biztosan őrizték előnyüket.

Az orosz együttes hat pontjának és kiváló gólkülönbségének (8-1) köszönhetően szinte biztos továbbjutónak érezheti magát, s már szerdán hivatalosan a 16 közé kerülhet, amennyiben a szaúdiak nem győzik le a csoportfavorit uruguayiakat.
VILÁGBAJNOKSÁG, A CSOPORT, 2. FORDULÓ:

Oroszország - Egyiptom 3-1 (0-0)
Szentpétervár, 64 468 néző, v.: Enrique Caceres (argentin)
gólszerzők: Fathi (47.-öngól), Cserisev (59.), Dzjuba (62.), illetve Szalah (73.-büntető)
sárga lap: Szmolov (84.), illetve Trezeguet (57.)

Oroszország: Igor Akinfejev - Mario Fernandes, Szergej Ignasevics, Ilja Kutyepov, Jurij Zsirkov (Fjodor Kudrjasov, 86.) - Jurij Gazinszkij, Roman Zobnyin - Alekszandr Szamedov, Alekszandr Golovin, Gyenyisz Cserisev (Daler Kuzjajev, 74.) - Artyom Dzjuba (Fjodor Szmolov, 79.).
Egyiptom: Mohamed El-Senavi - Ahmed Fathi, Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Mohamed Abdel-Safi - Mohamed Elneni (Amr Varda, 64.), Tarek Hamed - Mohamed Szalah, Abdallah Szaid, Mahmud Hasszan Trezeguet (Ramadan Szobi, 68.) - Marvan Mohszen (Kahraba, 82.).