kép
kép Fotó: Getty Images

Vb 2018: hajrágóllal fordított Svájc a szerbek ellen

  2018. június 22.
A svájci válogatott fordított, és 2-1-re legyőzte a szerb csapatot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában.
Gyors góllal szerzett előnyt a szerb együttes, amely a találkozó első negyedórájában több veszélyt teremtett, elsősorban a szélről érkező beívelések és Alekszandar Mitrovics révén. A svájciak lassan találtak magukra, és a játékrész második felében előttük is több lehetőség kínálkozott.

A fordulást követően a nagyobb tempóra kapcsolt svájciak egyenlítettek, és többször is veszélyeztettek, ám a megélénkült tempóban a szerbek is dolgoztak ki helyzeteket. A hajrában többször kapuja elé szorult a szerb együttes, amely ekkor már elsősorban kontráiban bízhatott, ám ezt a fegyvert végül a svájci együttes használta eredményesebben: a meccs legjobbja, Xherdan Shaqiri révén megszerezte három pontot érő második találatát, s így a vb-n első csapatként győzött úgy, hogy hátrányban volt.
VILÁGBAJNOKSÁG, E CSOPORT, 2. FORDULÓ:

Szerbia - Svájc 1-2 (1-0)
Kalinyingrád, Kalinyingrád Stadion, 33 167 néző, v.: Felix Brych (német)
gólszerzők: Mitrovics (5.), ill. Xhaka (52.), Shaqiri (90.)
sárga lap: Milinkovics-Szavics (33.), Milivojevics (39.), Matics (45+2.), Mitrovics (87.), ill. Shaqiri (91.)

Szerbia: Vladimir Sztojkovics - Braniszlav Ivanovics, Nikola Milenkovics, Dusko Tosics, Alekszandar Kolarov - Nemanja Matics, Luka Milivojevics (Nemanja Radonjics, 81.) - Dusan Tadics, Szergej Milinkovics-Szavics, Filip Kosztics (Adem Ljajics, 65.) - Alekszandar Mitrovics.
Svájc: Yann Sommer - Stephan Lichtsteiner, Fabian Schär, Manuel Akanji, Ricardo Rodríguez - Valon Behrami, Granit Xhaka - Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili (Breel Embolo, 73.), Steven Zuber (Josip Drmic, 93.) - Haris Seferovic (Mario Gavranovic, a szünetben).