kép Fotó: Getty Images

Vb 2018: Japán legyőzte a tíz emberrel játszó Kolumbiát

  2018. június 19.
kép
Japán meglepetésre 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
A két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott egymással, akkor a dél-amerikaiak 4-1-re nyertek.

A legutóbbi vb aranycipőse, James Rodríguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava Sindzsi által értékesített büntetővel gólhátrányba is került. A mostani tornán Carlos Sánchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi José Alberto Batista tartja 54 másodperccel.
  
A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni, és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással pedig egyenlítettek.

A fordulást követően feljavult a japánok támadójátéka, s kezdték fölényre váltani az emberelőnyüket, amely a 73. percben góllá érett. A hajrára a kolumbiai csapat kissé elfáradt, de az utolsó percekben egy utolsó rohamra indult, az eredmény azonban nem változott.
VILÁGBAJNOKSÁG, H CSOPORT, 1. FORDULÓ:

Kolumbia - Japán 1-2 (1-1)
Szaranszk, 40 842 néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
gólszerzők: Quintero (39.), ill. Kagava (6.-büntető), Oszako (73.),
piros lap: C. Sánchez (3.) 
sárga lap: Kavasima (95.), illetve Barrios (64.), Rodríguez (86.)

Kolumbia: David Ospina - Santiago Arias, Davinson Sánchez, Oscar Murillo, Johan Mojica - Juan Cuadrado (Willmar Barrios, 31.), Carlos Sánchez, Jefferson Lerma, José Izquierdo (Carlos Bacca, 70.) - Juan Quintero (James Rodríguez, 59.) - Radamel Falcao.
Japán: Kavasima Eidzsi - Szakaj Hiroki, Josida Maja, Sodzsi Gen, Nagatomo Juto - Haragucsi Genki, Haszebe Makoto, Sibaszaki Gaku (Jamagucsi Hotaru, 80.), Inui Takasi - Kagava Sindzsi (Honda Kejszuke, 70.) - Oszako Juja (Okazaki Sindzsi, 85.).

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban