kép
kép Fotó: Getty Images

Vb 2018: Kane duplájával győzött az angol válogatott

  2018. június 18.
Anglia Harry Kane duplájának köszönhetően 2-1-es győzelmet aratott Tunézia csapata felett az oroszországi világbajnokság G csoportjának első fordulójában.
A 11 mérkőzés óta veretlen angolok az első öt percben kétszer is betalálhattak volna, ám előbb Jesse Lingard, majd Raheem Sterling hibázott óriási helyzetben. Néhány perccel később azonban Harry Kane már nem, majd az afrikaiak helyzetét tovább nehezítette, hogy az addig több nagy védést bemutató Muez Hasszen kapust le kellett cserélni. Bár a folytatásban is az angolok játszottak fölényben, és több nagy gólhelyzetet is kialakítottak, a tunéziaiak a félidő hajrájában büntetőből egyenlíteni tudtak.

A második felvonásban jóval kevesebb lehetősége volt Gareth Southgate szövetségi kapitány csapatának, amely ugyan próbálkozott, de a tunéziai védelem jobban zárt, mint az első negyvenöt percben. Az angolok cseréket is bevetettek, de végül egy újabb rögzített helyzet vezetett eredményre: Kane másodszor is egy szögletet követően talált az ellenfél kapujába, megszerezve a győzelmet Angliának.

A mérkőzésen a csapatoknak és a szurkolóknak is meggyűlt a baja a természettel: nagy muslica- és szúnyoginvázióval kellett megküzdeniük, noha a világbajnokság előtt permeteztek a Volga folyó mentén.
VILÁGBAJNOKSÁG, G CSOPORT, 1. FORDULÓ:

Tunézia - Anglia 1-2 (1-1)
Volgográd, 41 064 néző, v.: Wilmar Roldán (kolumbiai)
gólszerzők: Szasszi (35.-büntető), ill. Kane (11., 91.)
sárga lap: Walker (34.)

Tunézia: Muez Hasszen (Faruk Ben Musztafi, 15.) - Jasszin Meriah, Sziam Ben Juszef, Dylan Bronn, Ali Malul - Elljesz Shiri, Anisz Badri, Ferdzsani Szasszi - Fahr al-Din Juszef, Vahbi Hazri (Szaber Halifa, 85.), Naim Szliti (Mohamed Ben Amor, 74.).
Anglia: Jordan Pickford - Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire - Kieran Trippier, Dele Alli (Ruben Loftus-Cheek, 80.), Jordan Henderson, Jesse Lingard (Eric Dier, 93.), Ashley Young - Raheem Sterling (Marcus Rashford, 68.), Harry Kane.