Vb 2018: kétgólos győzelemmel csoportelsők a brazilok, búcsúztak a szerbek

  2018. június 27.
kép kép Fotó: Getty Images
A brazil válogatott az E csoport élén zárt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a harmadik, utolsó fordulóban 2-0-ra legyőzte az így búcsúzó szerb együttest.
Sérüléssel indult a mérkőzés, korán elvesztette a balhátvéd Marcelót a brazil válogatott. A találkozón mindkét félnek a három pont megszerzése jelentette volna a biztos továbbjutást, ehhez bő fél óra meddő mezőnyfölény után Paulinho találatával a brazilok kerültek közelebb. A kevés kísérlet mellett - négy brazil és három szerb kapura tartó lövés - a dél-amerikaiak enyhe dominanciája mutatkozott a labdatartásban, 58 százalékban volt a labda Tite együttesénél az első félidőben.

A második játékrészben is a brazilok akarata érvényesült, és ez egyre inkább megmutatkozott helyzetekben is. Egy szöglet után kétgólosra növelték előnyüket, ezt követően pedig még inkább a szerbek térfelén zajlott a játék, a brazil válogatott többször kapuja elé szorította ellenfelét.

A Selecao a sikerével a csoport élén zárt, így hétfőn Szamarában Mexikóval találkozik. A szerbek búcsúztak az oroszországi tornától.
VILÁGBAJNOKSÁG, E CSOPORT, 3. FORDULÓ:

Szerbia - Brazília 0-2 (0-1)
Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző, v.: Alireza Faghani (iráni)
gólszerzők: Paulinho (36.), Silva (68.)
sárga lap: Ljajics (33.), Matics (48.), Mitrovics (70.)

Brazília: Alisson - Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo (Filipe Luís, 10.) - Paulinho (Fernandinho, 66.), Casemiro - Willian, Philippe Coutinho (Renato Augusto, 79.), Neymar - Gabriel Jesus.
Szerbia: Vladimir Stojkovics - Antonio Rukavina, Nikola Milenkovics, Milos Veljkovics, Alekszandar Kolarov - Nemanja Matics, Szergej Milinkovics-Szavics - Dusan Tadics, Adem Ljajics (Andrija Zsivkovics, 74.), Filip Kosztics (Nemanja Radonjics, 82.) - Alekszandar Mitrovics (Luka Jovics, 89.).
e-max.it: your social media marketing partner