kép
kép

Vb 2018: Németország után Dél-Koreát is legyőzte Mexikó

  2018. június 23.
Mexikó 2-1-re legyőzte Dél-Koreát szombaton az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjában, a második forduló első, rosztovi mérkőzésén.
A találkozó elején a dél-koreaiak azonnal visszaálltak a saját térfelükre, és kontrákra rendezkedtek be, s nem is tűnt rossznak a terv, hiszen az első helyzetet ők alakították ki. A 26. perctől aztán változtatniuk kellett, miután hátrányba kerültek, mert a 150. válogatottságát ünneplő Andrés Guardado beadásába Dzsang Hjun Szo teljesen fölöslegesen beleütött a tizenhatoson belül. A mexikóiak a szünetig hátralevő húsz percben könnyen eldönthették volna az összecsapást, de kimaradtak a lehetőségeik.

A fordulást követően a dél-koreaiak fokozatosan kinyíltak, ez pedig egyre több mexikói helyzettel járt. A 66. percben a közép-amerikaiak lemásolták a németek elleni kontrájukat, és Javier Hernández eldöntötte a három pont sorsát. A 30 éves támadó ötvenedik alkalommal volt eredményes hazája válogatottjában, ezzel ő a rekorder. Érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt ugyanezen a napon szerzett gólt a világbajnokságon, akkor Horvátországnak talált be.

A hajrában az ázsiaiak becsülettel harcoltak, és Szon Hung Min 93. percben szerzett gyönyörű góljának köszönhetően szépíteni tudtak.

A mexikóiak az első körben is nyertek, tehát szinte biztosan ott lesznek a legjobb 16 között.

VILÁGBAJNOKSÁG, F CSOPORT, 2. FORDULÓ:

Dél-Korea - Mexikó 1-2 (0-1)
Rosztov, 43 472 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)
gólszerzők: Vela (26.-büntető), Hernández (66.), illetve Szon Hung Min (93.)
sárga lap: Kim Joung Kvon (58.), Li Jong (63.), Li Szung Vo (72.), Dzsung Vo Joung (80.)

Dél-Korea: Cso Hjun Vo - Li Jong, Dzsang Hjun Szo, Kim Joung Kvon, Kim Min Vo (Honk Csul, 84.) - Mon Szon Mi (Dzsung Vo Joung, 77.), Dzsu Sze Dzsong (Li Szung Vo, 64.), Ki Szung Jueng, Li Dzse Szung - Hvang He Csan, Szon Hung Min.
Mexikó: Guillermo Ochoa - Edson Álvarez, Carlos Salcedo, Héctor Moreno, Jesús Gallardo - Héctor Herrera, Andrés Guardado (Rafael Márquez, 68.) - Miguel Layún, Carlos Vela (Giovani dos Santos, 77.), Hirving Lozano (Jesús Corona, 71.) - Javier Hernández.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban