kép
kép Fotó: Getty Images

Vb 2018: öngóllal verte Marokkót Irán

  2018. június 15.
Irán hosszabbításban esett öngóllal 1-0-ra legyőzte pénteken Marokkót a B csoport első, szentpétervári mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
Hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést Marokkó, amely már az első tíz percben két nagy helyzetet hagyott ki. Később sem változott a játék képe, az afrikai együttes tulajdonképpen egykapuzott, úgy tűnt, csak az a kérdés, mikor veszi be az irániak kapuját, de ez még néhány méterről sem sikerült a csapat legnagyobb sztárjának, Medhi Benatiának, aki ziccerben az előtte álló védőbe lőtt. Hiába játszott nagy mezőnyfölényben Marokkó, a szünetig nem tudta gólra váltani, sőt, egy gyors ellentámadásból az ázsiaiaknak is volt lehetőségük.

A folytatásban már meddővé vált a észak-afrikaiak mezőnyfölénye, bár továbbra is ők birtokolták többet a labdát, ugyanakkor már korántsem jelentettek komoly veszélyt az ellenfél kapujára. A második félidőben sok volt az apró szabálytalanság, a játék fizikai elemei kerültek előtérbe, sokat kellett ápolni a futballistákat, emiatt a játékvezető hatperces hosszabbítást jelzett. Ennek a végén váratlanul egy öngóllal megszerezte a győztes találatot Irán, amely így a vb első meglepetését okozta.

Az egész mérkőzésen nagy fölényben futballozó Marokkó 19 találkozón át tartó veretlenségi sorozata zárult le a mostani kudarccal.

A közel-keleti együttesnek ez volt a 13. vb-találkozója, s mindössze második sikerét aratta, legutóbb húsz éve tudott nyerni.
VILÁGBAJNOKSÁG, B CSOPORT, 1. FORDULÓ:

Marokkó - Irán 0-1 (0-0)
Szentpétervár, 62 548 néző, v.: Cuneyt Cakir (török)
Gólszerző: Buhadduz (95.-öngól)
Sárga lap: el-Ahmadi (34.), ill. Sodzsaei (10.), Dzsahanbahs (47.), Anszarifard (92.)

Marokkó: Munir el-Kadzsui - Acsraf Hakimi, Medhi Benatia, Romain Szaissz - M'bark Busszufa, Hakim Zijecs, Karim el-Ahmadi, Amine Harit (Manuel Da Costa, 82.) - Nureddine Amrabat (Szofjan Amrabat, 76.), Ajub el-Kabi (Aziz Buhadduz, 76.), Junesz Belhanda.
Irán: Ali Beiranvand - Ramin Rezaeian, Rouzbeh Chesmi, Morteza Pouraligandzsi - Karim Anszarifard, Omid Ebrahimi (Pedzsman Montazeri, 79.), Ehszan Hadzsszafi, Maszoud Sodzsaei (Mehdi Taremi, 68.) - Alireza Dzsahanbahs (Szaman Goddosz, 84.), Szardar Azmun, Vahid Amiri.

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban