kép
kép Fotó: Getty Images

Vb 2018: Suárez-góllal nyert Uruguay, és továbbjutott Oroszország mellett

  2018. június 20.
A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.
Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak szövetségi kapitánya négy helyen változtatott a nyitómérkőzésen a házigazda oroszoktól ötgólos vereséget szenvedő együttesén, többek között a kapuban ezúttal Mohammed al-Ovajsz kapott bizalmat. Az al-Ahli hálóőre tett arról, hogy ne legyen teljesen eseménytelen az első félidő, ugyanis egy szögletnél olyan rosszul mozdult ki, hogy a századik válogatottságát ünneplő Luis Suáreznek könnyű dolga volt a befejezéssel.

A második játékrészre még tovább esett a színvonal, szinte valódi nagy helyzet nélkül hozták le a csapatok a második negyvenöt percet. A dél-amerikaiak sikere egy percig sem forgott veszélyben.

Az orosz és az uruguayi válogatott jövő hétfőn egymás ellen dönt a csoportelsőségről.
VILÁGBAJNOKSÁG, A CSOPORT, 2. FORDULÓ:

Uruguay - Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)
Rosztov, 42 678 néző, v.: Clément Turpin (francia)
gólszerző: Suárez (23.)

Uruguay: Fernando Muslera - Guillermo Valera, José María Giménez, Diego Godín, Martin Cáceres - Carlos Sánchez (Nahitan Nández, 82.), Matías Vecino (Lucas Torreira, 59.), Rodrigo Bentancur, Cristian Rodríguez (Diego Laxalt, 59.) - Luis Suárez, Edinson Cavani.
Szaúd-Arábia: Mohammed al-Ovajsz - Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Ali al-Bulajhi, Jasszer al-Sahrani - Hattan Bahebri (Mohammed Kanno, 75.), Szalman al-Faradzs, Abdullah Otajf, Taiszir al-Dzsasszim (Huszein al-Mogahvi, 44.), Szalem al-Davszari - Fahad al-Muvallad (Mohammad al-Szahlavi, 78.).

HIRDETÉS - Érdekelnek a focis kártyák? Akkor ITT a helyed! :)