kép
kép Fotó: Getty Images

Vb 2018: Tunézia a szünet után fordított Panama ellen

  2018. június 28.
Tunézia a szünet után fordított, és 2-1-re legyőzte Panamát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik, utolsó fordulójában.
A tunéziai kezdőcsapat öt, a panamai négy helyen változott az előző fordulóhoz képest, amikor előbbi a belgáktól (2-5), utóbbi az angoloktól (1-6) szenvedett súlyos vereséget.

Az észak-afrikai együttes a kezdés után egyénileg és csapatként is felülmúlta ellenfelét, de hiába játszott mezőnyfölényben, a fegyelmezetten védekező panamai riválissal szemben helyzetig is ritkán jutott. A 33. percben meglepetésre mégis Panama szerzett vezetést, amihez kellett némi szerencse is. Fokozta a nyomást a tunéziai gárda, de helyzeteit továbbra sem tudta gólra váltani.

A második felvonás elején gyorsan egyenlített az afrikai csapat, Fareddin Ben Jusszef a vb-k történetének 2500. találatát szerezte. A gól után a pálya középső részét gyorsan átjátszották a csapatok, így a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A 66. percben Tunézia előnyhöz jutott, majd a folytatásban próbálta lassítani a játékot, húzni az időt. Panama nem zuhant össze, nem adta fel, továbbra is támadásban maradt, de hiába adódott több lehetősége a gólszerzésre, nem tudott egyenlíteni, így pont nélkül búcsúzott a vb-től.

Tunézia legutóbb az 1978-as vb-n nyert mérkőzést - Mexikót győzte le 3-1-re -, azóta három vb-n (1998, 2002, 2006) zárt a csoportkörben egy-egy ponttal.
VILÁGBAJNOKSÁG, G CSOPORT, 3. FORDULÓ:

Panama - Tunézia 1-2 (1-0)
Szaranszk, 37 168 néző, v.: Navaf Abdulla Sukralla (bahreini)
gólszerzők: Meriah (33. - öngól), ill. Ben Jusszef (51.), Hazri (66.)
sárga lap: Ávila (78.), Gómez (80.), Tejada (96.), ill. Szasszi (44.), Badri (71.), Halali (93.)
    
Panama: Jaime Penedo - Adolfo Machado, Roman Torres (Luis Tejada, 56.), Fidel Escóbar, Luis Ovalle - Gabriel Gómez - José Luis Rodríguez, Aníbal Godoy, Ricardo Ávila (Abdiel Arroyo, 81.), Edgar Barcenas - Gabriel Torres (Harold Cummings, a szünetben).
Tunézia: Ajmen Maszluszi - Hamdi Nagguez, Rami Bedui, Jasszin Meriah, Uszama Haddadi - Elljesz Shiri, Gajlen Halali, Ferdzsani Szasszi (Anisz Badri, a szünetben) - Fareddin Ben Jusszef, Vahbi Hazri (Basszem Szrarfi, 89.), Naim Szliti (Ahmed Halil, 77.).

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban