Világrekord a Liverpool nyeresége

  2019. február 8.
Remekül teljesít Klopp-pal a Liverpool Remekül teljesít Klopp-pal a Liverpool Fotó: Getty Images
Világrekordot jelentő 125 millió fontos adózás előtti nyereséggel zárta az elmúlt pénzügyi évet az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő és tavaly Bajnokok Ligája-döntős Liverpool – írja a BBC.
A klub pénteki közlése szerint az adózás előtti nyereség több mint háromszorosára nőtt, mivel az ezt megelőző esztendőben az összeg 40 millió font volt az egyesületnél.

A Liverpool sokat profitált abból, hogy a csapat BL-döntőt játszhatott a végül győztes Real Madriddal, és ugyancsak jelentős mértékben járult hozzá a nagy növekedéshez a brazil Philippe Coutinho januári eladása az FC Barcelonának 142 millió fontért.

A Mersey-parti egyesület teljes pénzügyi forgalma 90 millió fonttal 455 millió fontra nőtt úgy, hogy 190 millió fontot költött az első csapat megerősítésére. Mohamed Szalah, Virgil van Dijk, Andy Robertson és Alex Oxlade-Chamberlain is a szóban forgó pénzügyi időszakban érkezett az együtteshez, amely aztán még megszerezte Naby Keitát, Fabinhót, Alisson Beckert és Xherdan Shaqirit is.

A Vörösök legutóbb 29 éve, 1990-ben nyertek angol bajnoki címet, most 25 forduló után másodikok a Premier League-ben a hozzájuk hasonlóan 62 pontos, címvédő Manchester City mögött, amely egy mérkőzéssel többet játszott.

A Liverpool a Deloitte könyvvizsgáló cég által készített és januárban nyilvánosságra hozott pénzligában két helyet javítva feljött a hetedik helyre. A jelentés a világ futballklubjait a bevételeik alapján rangsorolta.
e-max.it: your social media marketing partner