Werner
Werner Fotó: Getty Images

Werner lehet a Lipcse–Liverpool transzferút következő utasa

  Global Soccer 2019. november 6.
Jelenleg az egyik legjobb formában lévő támadó Németországban Timo Werner, aki a múlt héten két mérkőzésen öt gólt szerzett.
Az RB Leipzig erőssége ebben a szezonban eddig 16 mérkőzésen 13 alkalommal volt eredményes klubjában – és a válogatottban is betalált az Észtország elleni Eb-selejtezőn októberben.

A 23 éves csatárt a hírek szerint a Liverpool szeretné megszerezni, és a Vörösök állítólag már januárban megvennék Wernert, hogy a szezon hátralévő részére visszakölcsönözzék őt a lipcseieknek.

A két klub jó kapcsolatot ápol, hiszen a Vörösök anno némiképp hasonló módon szerezték meg a Leipzig középpályását, Naby Keitát: a felek már 2017 nyarán megegyeztek abban, hogy a guineai játékos egy évvel később Liverpoolba igazol egy meghatározott összegért, amelynek mértéke részben a lipcseiek szereplésétől függött.

Wernerrel kapcsolatban a német közvélemény az előző idény második felében biztosra vette, hogy a nyáron a Bayern Münchenbe igazol, de a bajorok végül nem tettek hivatalos ajánlatot érte. A válogatott támadó erre úgy válaszolt, hogy augusztusban új szerződést írt alá, amely 2023-ig érvényes, de a Kicker szerint viszonylag alacsony összegű, 30 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmaz.

A Liverpool ezt könnyedén ki tudja fizetni, és a Daily Express újságírója, Ian McGarry úgy tudja, hogy a két klub már meg is kezdte a tárgyalásokat. Az angol sajtó szerint egyébként a Manchester United is szeretné megszerezni Wernert.

Forrás: Global Soccer

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban