v9q6yUBPzl Getty Images

Yaya Touré: Messze vagyunk még a Barcelonától

  2011. november 8.
v9q6yUBPzl

Az elefántcsontparti középpályás szerint először komoly címeket kell nyernie csapatának, a Manchester City-nek ahhoz, hogy az FC Barcelonához lehessen hasonlítani.

A Polgárok által éppen a katalánoktól szerződtetett 28 esztendős futballista úgy gondolja, hogy még sok mindent kell letenniük az asztalra. Bár a gárda vezeti a Premier League-et 11 forduló után (nem is akárhogyan, ugyanis csak egy pontot vesztett eddig, és öt egységgel előzi meg a közvetlenül mögötte lévő Manchester Unitedet), illetve a Bajnokok Ligájában is jól szerepel, de Touré véleménye szerint nem az 'egyszerű' győzelmek, hanem a kupasikerek beszélnek igazán.

"Pillanatnyilag messze vagyunk a Barcelonától, mert ők egy csodálatos klub egy fantasztikus kerettel - így a válogatott labdarúgó. - A világ legjobb játékosainak többsége náluk futballozik, többek között Xavi, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Gerard Piqué és Daniel Alves."

"Ahhoz, hogy olyanok legyünk, mint őt, nyernünk kell pár kupát. Az összehasonlítás most nem indokolt, mindenesetre továbbra is keményen dolgozunk azért, hogy az legyen."


Touré utalt rá, hogy a játékoskeret teljesen alkalmas arra, hogy sikeres lehessen a City.

"Nem egy, hanem két csapatunk van. Ha emlékszel a Wolves elleni meccsünkre a Ligakupában, megfigyelhetted, hogy az emberek azt mondták, az a második csapatunk. Számomra nincsen első meg második csapat, mert mindenki elég jó ahhoz, hogy remekül játsszon. A Ligakupában 5-2-re vertük a Wolvest az állítólagos B-együttessel, míg pár nappal később a Premier League-ben 3-1-re az állítólagos A-gárdával. Van tehát két csapatunk, amely egyaránt megállja a helyét még a Bajnokok Ligájában is. Fantasztikus a keretünk, és mindenki fejlődik, ez nagyszerű dolog."


A védekező középpályás januárban részt vesz az Afrikai Nemzetek Kupáján az elefántcsontparti válogatottal, így Roberto Mancini menedzser egy ideig nem számíthat rá.

"Ha Elefántcsontpart messze jut a tornán, akkor négy-öt meccset kihagyok majd, de mint mondtam, elég bő és jó a keret, az összes játékos tud teljesíteni, ha bevetik, nem félek ettől a dologtól."


Mint az ismert, a City nemrégiben alaposan elverte a városi rivális Unitedet az angol élvonalban, 6-1-es sikert aratott az Old Traffordon.

"A meccs után néhányan Elefántcsontpartból azt kérdezték tőlem, hogy tényleg igaz-e, hogy 6-1-re vertük a Unitedet. Az emberek azonban lassacskán megértik, hogy a City nagycsapattá kezd válni. Nagyszerű együttes lesz, és sok olyan erős alakulatot akarunk megverni, mint a Manchester United."

Legnépszerűbb cikkek az elmúlt 10 napban