Újabb két focista hirtelen szívhalála

  Sobieski Tamás 2012. február 19.
kép kép

A brazil sajtó helyett a latin-amerikai országok portáljai foglalkoztak egy 14 éves brazil serdülő esetével, akit a Rio de Janeiró-i Vasco da Gama csapata vesztett el. A barcelonai El Mundo Deportivo pedig egy eldugott írásban emlékezett meg a katalán helyi bajnokságban játszott 35 éves játékosról, akit vasárnap már el is temetnek.

A még csak 14 éves Wendel Júnio Venáncio da Silva halálát már a brazil rendőrség vizsgálja, aki még 8-án lett rosszul mindössze a második edzésén, és ugyanúgy, ahogy Puerta is 2008-ban, ő is összecsuklott. A kórházban már nem is tudták újraéleszteni. A Vasco da Gama elnöke, Roberto Dinamite elhárította a maga és a csapat felelősségét az eset miatt, és azzal védekezett, hogy a Minas Gerais államból érkezett fiú orvosi igazolást hozott jó egészségi állapotáról, amely alkalmasnak nyilvánította a labdarúgásra. A csapat el sem tudta végezni a kötelező három orvosi tesztet, hogy ellenőrizzék alkalmasságát.

Az El Mundo Deportivo és a többi hírportál is pénteken – vagy másnap -, ha lehet, még lakonikusabb tömörséggel közölte Josep Colomer Salarich halálának körülményeit. Ő kedden lett rosszul, az orvosok őt sem tudták visszahozni az életbe a mély kómából, és pénteken lekapcsolták a lélegeztetőgépről. Vasárnap már el is temetik. A 26 éves Colomer több mint 10 évet játszott a katalán harmadosztályú Matadepera csapatában.

Mint emlékezetes, Antonio Puerta 2007. augusztus 28-án vesztette életét egy sevillai kórházban, mert nem tért magához a kómából. A még csak 22 éves irányító középpályás még 25-én, a Getafe elleni hazai bajnoki meccsen lett rosszul: egyszerűen összeesett a hazai kapu előtt. Még a saját lábán ment le a pályáról, aztán ismét rosszul lett, és  három nappal később már csak meggyászolni tudta a csapat és az ország is. Puerta fiatal kora ellenére a Sevilla igazi vezéregyénisége volt, és három nagycsapat is kiszemelte magának: a Real Madrid, a MU és az Arsenal.

Két évvel később az Espanyol csapatkapitánya, Dani Jarque is hasonló körülmények között halt meg a firenzei edzőtáborban, de saját szállodai szobájában. Aki még emlékszik rá, 2010. július 11-én Iniesta róla emlékezett meg a világbajnoki gólöröm közben: egykori játékostársának ajánlotta a világbajnoki győzelmet jelentő gólját. Csapattársa, Jesús Navas pedig a világbajnoki győzelmet.

Puerta összenyaklása:


Sobieski Tamás


Please publish modules in offcanvas position.