A világ(sajtó) újra adózott Messi nagyságának

  Sobieski Tamás 2012. február 20., hétfő, 18:14
A világ(sajtó) újra adózott Messi nagyságának Getty Images

Az újságírók nem takarékoskodtak a jelzőkkel a kis argentin tegnapi mesternégyese után: nem egy kolléga egyenesen gólpókert emlegetett. A francia L'Équipe azonban valószínűleg fején találhatta a szöget, mert a cikk szerint a gólzáporos győzelem a csapat jelképes üzenete volt a szerződése megújításán hetek óta töprengő Pep Guardiolának: Maradj!

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 19:  Lionel Messi of FC Barcelona scores his team's fourth goal under a challenge by Diego Alves of Valencia CF during the La Liga match between FC Barcelona and Valencia CF at Camp Nou stadium on February 19, 2012 in Barcelona, Spain. Barcelona won 5-1.A Marca szerint Messi nem is ebből a világból való, az As sokkal szárazabban fogalmazott – Messi négy góllal tért vissza -, de a cikkben már hangsúlyozta a „La Pulga” nagyságát, és rendkívüli adottságait. A valenciai Superdeporte szomorúan ismerte el, hogy Messi megint szembesítette őket a valósággal.

A vezető katalán napilap, a La Vanguardia önmagáért beszélő statisztikával igazolta, hogy a Barca az elmúlt hetek botladozásai, és nem meggyőző játéka után ismét magára talált. Ha Diego Alves, a Valencia egyébként jó formát kifogó brazil kapusa nem védi a 17 kapura tartó lövést, legalább 10 gólt kapott volna. Arról nem is beszélve, hogy kétszer a kapufa mentette meg őt és csapatát az újabb góloktól. Az elemző David Ruiz Marull többek között hozzátette, hogy ebben az idényben már 17-szer találták el a kapufát a Barcelona játékosai. Az El País ismét élt a Lionel vezetéknevéből adódó szójátékkal és Messiásként üdvözölte a remek gólparádé szerzőjét.

Az El Mundo szakírója a francia L'Équipe gondolatmenetét vitte tovább, és szerinte is Guardiola maradásának szólt a világraszóló diadal. Az olasz Gazzetta dello Sport is tiszteletét fejezte ki neki, és ez a lap is megjegyezte: kész csoda, hogy csak ötöt lőttek a gránátvörös-kékek. Az argentin sajtó is egyöntetű rajongással fogadta a „gólpókert”. Az Olé örömmel üdvözölte Messi fantasztikus találatait, a vezető – de nem kormánypárti - argentin Clarín is hasonló módon tálalta a négy gólt. A portugál lapok (A Bola, O Jogo, Record) a Cristiano Ronaldo és közte zajló gólversenyből indultak ki, a brazil Lance pedig felmentette a honfitársat, a carioca Diego Alvest, mondván, hogy egyik gólról sem tehetett.

Sobieski Tamás

e-max.it: your social media marketing partner