kép Getty Images

Hivatalos: Ibrahimovic és Verratti is a PSG játékosa - nyilatkozatok

  2012. július 18.
kép

Leonardo sportigazgató kedden már kijelentette, hogy megegyeztek Zlatan Ibrahimoviccsal, de most aláírásra is kerültek a papírok.

A Paris Saint-Germain sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy szerződtette a svéd csatárt, illetve Marco Verrattit.

Nem lett közzétéve egyikük esetében sem a vételár, de a hírek szerint Ibrahimovic 23, Verratti pedig 12 millió euróért került a nagy terveket szövögető és a pénzt egyáltalán nem sajnáló párizsiakhoz.

"Meg szeretném köszönni a PSG-nek és Leonardónak a munkáját, a lehetetlent lehetővé tették" - hangzott el 'Ibrától'.

"Ez egy újabb lépés a karrieremben, egy újabb álom valóra válása. Ez egy felkapott dolog volt a médiában, az emberek az otthonomig 'üldöztek', ez nem normális. Egy nagyon figyelemreméltó projektről van szó, egy olyanról, amelynek részese akarok lenni. Nem volt kétség bennem, amikor felvették a kapcsolatot az ügynökömmel. Történelmet akarok írni ezzel a klubbal. Azért jöttem ide, hogy nyerjek, semmi másért."

Fotó: Getty Images

Az AC Milan előtt többek között a Barcelonában, az Internazionaléban és a Juventusban is futballozó svéd zseni hároméves szerződést írt alá, és a jelentések szerint 13 millió eurót tehet majd zsebre évente.

"Úgy néz ki, ez lesz az utolsó szerződésem. Most itt vagyok, és remélem itt leszek addig, amíg aláírtam. Csak a győzelemre gondolok, illetve hogy ez miképpen fog megtörténni."

"Úgy vélem, hogy a PSG azon a szinten van, amely klubokban korábban futballoztam. Olyanokkal, mint Verratti, van jövőnk. Nem ismerem a Ligue 1-et és a játékosait. Bárki ellen játszunk, a győzelem a cél. Biztosan meg fogom tanulni, kik ők, és ők is, hogy ki vagyok én."


Ibrahimovic két idényt követően távozott a Milantól, amelynek színeiben 56-szor talált be az ellenfelek kapujába.

"Az egyetlen dolog, amit mondanom kell a Milannal kapcsolatban, hogy boldog voltam ott, s hogy újra mosolyt csaltak az arcomra. Mindig ott lesznek a szívemben, mert segítettek nekem és a családomnak is. Továbbra is sikeresek lesznek - akkor velem voltak azok, a jövőben nélkülem lesznek. Semmi negatívat nem mondok a Milanról, mert az nem én lennék..."


"Elhagytam Olaszországot, mert a jövő itt van. Ami történik Olaszországban, az nem az én gondom. Nélkülem és Thiago Silva nélkül a Serie A gyengébb lett."

"Zlatannal végeztünk az átigazolásokkal ebben az évben"
- ezek már Leonardo sportigazgató szavai.

Fotó: AP

Előtte esett szó Marco Verratti megszerzéséről. Az olasz U21-es válogatott középpályás ötéves szerződés alá kanyarította oda a nevét. Vitte volna a Juventus és az Internazionale is, de a PSG-t választotta.

"Remek benyomásom van a klubról, nagy bajnokok. Vannak játékosok, akiket eddig csak tv-n láthattam, és nagyon büszke vagyok, hogy most velük játszhatok. Boldogsággal tölt el, hogy Ancelotti (Carlo, a vezetőedző - a szerk.) bízik bennem. Közöltem a Pescarával, hogy a PSG az első számú választottam. A legnagyobb klub lehetnek a világon. Az Andrea Pirlóhoz való hasonlítások? Hízelgőek a számomra, és boldoggá tesznek, mert ő az egyik legkreatívabb középpályás."

Please publish modules in offcanvas position.