kép Getty Images

Visszavonult Ledley King

  2012. július 19.

A sérülések végül 'legyőzték' a Tottenham Hotspur remek védőjét.

Ledley King karrierje tele volt kisebb-nagyobb sérülésekkel, és 2005 óta egyetlen olyan idény sem volt, amelyben legalább 30 mérkőzésen pályára lépett volna. A 31 esztendős védő most már tényleg megelégelte a folyamatos problémákat, és bejelentette visszavonulását.

"Ledley sokat tett ezért a klubért - mint csodálatos játékos, mint kapitány és mint nagykövet" - mondta a Spurs hivatalos oldalának Daniel Levy elnök.

"Jól dokumentált volt, hogyan küzdött az elmúlt években a sérülésekkel, és a karakterét mutatja, hogy így is meg tudta tartani a játéka színvonalát."

"Nagykövetként folytatja Ledley, kulcsszerepet fog játszani a klub közösségi munkájában, illetve Tottenham már zajló megújulásában, emellett pozitív példakép a fiatal játékosok számára."

King a Sarkantyúsok saját nevelésű játékosa, összesen 313 mérkőzésen játszott a csapatban, amellyel 2008-ban Ligakupát nyert. Az angol válogatottban 2002 és 2012 között 21 alkalommal lett bevetve (két gólt szerzett), és két nagy tornán volt ott, a 2004-es Európa-bajnokságon, illetve a 2010-es világbajnokságon.

Please publish modules in offcanvas position.