Hivatalos: van Persie Manchester United-játékos

  2012. augusztus 17.

Hivatalossá vált, hogy Robin van Persie a Manchester Unitednél folytatja a karrierjét.

kép kép manutd.com

Az Arsenal 24 millió fontot kapott a 29 esztendős holland válogatott támadóért, aki négy évre kötelezte el magát a Vörös Ördögökhöz.

"Robin egy világklasszis csatár, aki már Angliában és Európában is bizonyított. A tehetségét nem kell bemutatni a szurkolóinknak, hiszen többször is betalált ellenünk volt klubjával pár klasszikus mérkőzésen. A megmozdulásai, a befejezése és a sokoldalisága kiemelkedő" - olvasható Sir Alex Ferguson MU-menedzser kommentálása a klub hivatalos honlapján.

"Megtiszteltetés aláírni a Manchester Unitedhez" - ezek már az 'RvP'-nek becézett futballista szavai. - Várom már, hogy oly sok nagyszerű csatár nyomdokaiba léphessek a tapasztalataim segítségével, s hogy kivegyem a részemet abból, hogy a csapat a legnagyobb trófeákért küzdjön. Alig várom, hogy elkezdhessük."

Van Persie Premier League-gólkirályként érkezett a Unitedhez, 30 góllal hódította el a címet. Az előző idényben volt magasan a leggólerősebb, minden sorozatot figyelembe véve 37 alkalommal volt eredményes 48 meccsen. Ami az 'össz' arsenalos statisztikáját illeti, 277 találkozón 132-szer talált be, illetve kiosztott 62 gólpasszt. Nyolc évadot töltött el az Ágyúsoknál, akikkel mindössze két trófeát nyert, az FA Kupát (2005), illetve a Community Shieldet (2004). Távozásának oka éppen a kevés cím volt, úgy érezte, hogy a klub nem elég ambiciózus, és már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg jövőre lejáró szerződését. A Manchester City és a Juventus is vitte volna, de a United lett végül a befutó.

 

Please publish modules in offcanvas position.